۱۰ موتور بازی سازی برتر

10
12570
۱۰ موتور بازی‌سازی برتر
۱۰ موتور بازی‌سازی برتر

در هنگام ورود به صنعت بازی‌سازی چه یک توسعه‌دهنده مستقل باشید و چه یک توسعه دهنده سازمانی شما برای افزایش سرعت و همچنین بهبود تجربه کاربری خود نیازمند ابزار‌هایی هستید که کار بازی‌سازی را برای شما راحت تر کند. موتور‌های بازی سازی را می‌توان همان ابزاری که شما برای بهبود کار خود نیازمندید معرفی کرد. یک موتور بازی سازی با ابزار‌های قدرتمندی که در خود دارد امکان طراحی و همچنین کنترل لحظه به لحظه صحنه بازی را برای شما محیا می‌کند.

در این مقاله قصد داریم تا شما را با ۱۰ موتور بازی‌سازی برتر آشنا کنیم. موتور‌هایی که در این مقاله معرفی کردیم، برای هر دو گروه توسعه دهنده مستقل و سازمانی قابل استفاده است.

قبل از اینکه به ۱۰ عنوان قدرتمند و برتر بازی‌سازی بپردازیم، لازم میبینم که دو عنوان شایسته و جوان در موتور‌های بازی‌سازی را به شما معرفی کنم.

موتور‌های شایسته تقدیر

موتور‌های شایسته تقدیر

شماره ۱ : موتور بازی سازی Godot

عنوان های شایسته طراحی شده با این موتور : Get Teddy ، Reakt و The Orbit

بازی ویدیویی گت تدی (تدی را بگیر) - Get Teddy Video Game
بازی ویدیویی گت تدی (تدی را بگیر) – Get Teddy Video Game

موتور‌ بازی‌سازی تازه نفس و جدید گادوت انجین یک موتور بازی‌سازی نو ظهور است که بازی‌هایی برای پلتفرم‌های مختلف تولید می‌کند.

برای بازی‌سازی با گادوت می‌توانید از زبان‌های برنامه نویسی جی دی اسکریپت و سی‌شارپ استفاده کنید.

گادوت انجین با توجه به عرضه‌اش در سال ۲۰۱۴ نسبت به دیگر انجین‌ها جوان‌تر است و بازی‌های کمتری را نیز تا به حال با آن تولید شده است.

گادوت انجین یک موتور بازی‌سازی متن باز است که شما می‌توانید به صورت کاملا رایگان از آن استفاده کنید.

شماره ۲ : موتور بازی سازی Construct

عنوان های شایسته طراحی شده با این موتور : The Next Penelope ، Cosmochoria ، CoinOp Story و بازی‌های دیگر

بازی ویدیویی کازموچوریا - Cosmochoria Video Game
بازی ویدیویی کازموچوریا – Cosmochoria Video Game

موتور بازی‌سازی کانستراکت یک موتور‌ بازی‌سازی دو بعدی است که کاربران در آن بدون دانش کد‌نویسی به طراحی بازی‌های مالتی پلتفرم می‌پردازند. این موتور بازی‌سازی ، بازی‌هایی را تحت پلتفرم HTML5 تولید می‌کند و سپس بعد از تولید بازی‌ها را به پلتفرم‌های مختلف تبدیل می‌کند.

اگر از علاقمندان این موتور بازی‌سازی هستید بخش مخصوص کانستراکت در پورتال آموزشی ۲۲۹ را دنبال کنید.

 

۱۰ موتور بازی‌سازی برتر

۱۰ موتور بازی‌سازی برتر

حالا وقت برترین‌هاست ، این شما و این ۱۰ موتور بازی‌سازی برتر :

 

شماره ۱ : موتور بازی سازی Unreal Engine

عنوان های شایسته طراحی شده با این موتور : Gears of War 4 ، Abzu ، Batman: Arkham series و هزاران عنوان دیگر

بازی ویدیویی گیرز آو وار ۴ (دنده‌های جنگ ۴) - Gears of War 4 Video Game
بازی ویدیویی گیرز آو وار ۴ (دنده‌های جنگ ۴) – Gears of War 4 Video Game

شاید تا به حال حتی اسم آنریل انجین هم به گوشتان نخورده باشد ولی آن‌ گیمر‌ها و آن دسته از توسعه‌دهندگانی که هر روز با بازی‌ها سر و کله می‌زنند و اخبار روز به روز بازی‌ها را دنبال می‌کنند، آنریل انجین ، موتور بازی سازی قدرتمندی که بسیاری از بازی‌های خاطره‌انگیز دو دهه اخیر با آن طراحی شده است را می‌شناسند و دلیل ما برای دادن رتبه یک به این انجین قدرتمند را قابل قبول می‌دانند.

بیشتر بازی‌های AAA و لایسنس‌دار ۲۰ سال اخیر با نسخه‌های مختلف آنریل انجین در کنسول‌های مختلف موجود است. موتور بازی‌سازی آنریل انجین پس از انتشار نسخه چهارم ، نسخه‌ای رایگان از نسخه سوم با نام UDK منتشر کرد که کاملا متن‌باز می‌باشد و توسعه دهندگان می‌توانند نسبت به خواسته خود موتور را تغییر و توسعه دهند.

شماره ۲ : موتور بازی سازی Unity

عنوان های شایسته طراحی شده با این موتور : Limbo ، Inside ، ۴۱۱۴۸ ، Pokemon GO ، FireWatch و هزاران عنوان دیگر

بازی ویدیویی فایرواچ (جنگلبان) - FireWatch Video Game
بازی ویدیویی فایرواچ (جنگلبان) – FireWatch Video Game

به موتور بازی‌ سازی قدرتمند و عمومی یونیتی رسیدیم. یک موتور‌ بازی‌سازی رایگان که برای دسترسی به خروجی مالتی پلتفرم و همچنین حذف برندینگ‌های شرکت سازنده باید نسخه‌ی تجاری آن را تهیه کنید.

این موتور بازی‌سازی تحت زبان‌های برنامه نویسی سی شارپ (C#) و جاوا اسکریپت (JavaScript یا JS) بازی می‌سازد و همچنین کاربران مبتدی می‌توانند با استفاده از آبجکت‌های موجود در این موتور بازی‌سازی بازی‌هایی بدون کد نویسی تهیه کنند.

در حال حاضر بسیاری از عنوان‌های موفق بازی‌های تحت تلفن همراه ایرانی و خارجی با این موتور بازی‌سازی تولید شده‌اند.

موتور‌ بازی‌سازی یونیتی یا Unity می‌تواند بازی‌های دو بعدی و سه بعدی را بر مبنای نیاز کاربر تهیه کند.

موتور بازی‌سازی یونیتی برای تمامی افراد چه شرکت‌ها و چه بازی‌سازان مستقل مناسب است و با‌ این موتور بازی‌سازی می‌توانید بازی‌های قدرتمندی تولید کنید.

با‌ توجه به جامعیت بسیار بالای طرفداران این موتور بازی‌سازی در ایران ، استودیو ۲۲۹ بخشی مخصوص یونیتی تهیه کرده است که اگر علاقمند به این موتور بازی‌سازی هستید پیشنهاد می‌کنیم این بخش را دنبال کنید.

شماره ۳ : موتور بازی سازی Source Engine

عنوان های شایسته طراحی شده با این موتور : Half Life 2 ، Left 4 Dead ، Counter Strike ، Portal و Titanfall

بازی ویدیویی تایتان فال (سقوط تایتان) - Titanfall Video Game
بازی ویدیویی تایتان فال (سقوط تایتان) – Titanfall Video Game

به موتور بازی‌سازی Source Engine رسیدیم، موتوری تهیه شده توسط Valve توسعه دهنده بازی‌های قدرتمندی مانند Counter Stike و توسعه دهنده مارکت بازی‌های رایانه‌ای استیم.

شرکت Valve با ساخت موتور Source Engine علاوه تهیه عنوان‌های قدرتمندی مانند Counter Strick ، Half Life 2 و Left 4 Dead ، امکان توسعه بازی‌ها و همچنین تولید مود‌های مختلف برای بازی‌هایش را نیز فراهم کرده است که هر کاربر می‌تواند نسبت به خواسته خود بازی مورد علاقه خود را از ساخته‌های Valve تولید کند یا مود‌های مورد علاقه خود را تولید کند. (گیمر‌های Counter Strick آنلاین دقیقا منظورم از مود‌ها را متوجه می‌شوند)

شماره ۴ : موتور بازی سازی id Tech Engine

عنوان های شایسته طراحی شده با این موتور : Doom ، Doom 3 ، Rage و Quake

بازی ویدیویی دووم (عذاب) - DOOM Video Game
بازی ویدیویی دووم (عذاب) – DOOM Video Game

موتور بازی‌ سازی id Tech Engine یک موتور بازی سازی تاریخی و قدرتمند است که تا به حال ۶ نسخه از آن بروزرسانی شده است.

موتور id Tech یک موتور مولتی پلتفرم است و بازی‌های قدرتمند و نوستاژیکی مانند DOOM با این موتور طراحی شده است.

این موتور قدرتمند بازی‌هایی ۳ بعدی و حرفه‌ای تولید می‌کند که برای اجرای بازی‌های تولید شده توسط این موتور می‌بایست سخت افزار گرافیکی قدرتمندی را گیمر تهیه کند.

بعضی از متریال‌ها و تکستچر‌های استفاده شده در بازی‌های تولیدی توسط این موتور ابعادی مانند ۳۲ هزار پیکسل در ۳۲ هزار پیکسل (۳۲۰۰۰x۳۲۰۰۰) دارند که همین مورد بازی‌های طراحی شده توسط این موتور را حجیم ولی پر کیفیت می‌کند.

شماره ۵ : موتور بازی سازی Creation Engine

عنوان های شایسته طراحی شده با این موتور : Skyrim و Fallout 4

بازی ویدیویی فال اوت ۴ (افسردگی ۴) - Fallout 4 Video Game
بازی ویدیویی فال اوت ۴ (افسردگی ۴) – Fallout 4 Video Game

موتور بازی‌سازی Creation Engine یک موتور‌ بازی‌سازی قدرتمند ساخته شده توسط شرکت بتزدا می‌باشد.

این موتور بازی‌سازی نسبت به موتور‌های بازی‌سازی پیشین شرکت بتزدا دارای امکانات بهتر و بهینه‌تری است.

موتور بازی‌سازی Creation Engine که بازی Fallout 4 با آن ساخته شده است ، یک موتور بازی‌سازی حرفه‌ایست که بازی‌هایی زیبا و دنیا باز (OpenWorld) تولید می‌کند. بازی Fallout 4 ساخته شده توسط این موتور بازی‌سازی جزء اولین بازی‌هایی به حساب می‌آید که کاربران توانستند اشیائی که خودشان می‌سازند را در مارکت بین المللی بازی‌های رایانه‌ای Steam در بخش Steam Workshop آپلود کنند.

این امکان به کاربران و توسعه دهندگان کمک می‌کند تا بعد از انتشار بازی امکانات بازی‌های خود را افزایش دهند و اطلاعات بیشتری را به بازی خود اضافه کنند.

موتور بازی‌سازی Creation Engine شرکت بتزدا یک موتور قابل تحسین است که به علاقمندان به شرکت‌های علاقمند پیشنهاد می‌شود.

شماره ۶ : موتور بازی سازی Fox Engine

عنوان های شایسته طراحی شده با این موتور : Metal Gear Solid V و Pro Evolution Soccer

بازی ویدیویی فوتبال تکاملی حرفه‌ای - Pro Evolution Soccer
بازی ویدیویی فوتبال تکاملی حرفه‌ای –  Pro Evolution Soccer Video Game

موتور بازی‌سازی Fox Engine یک موتور بازی‌سازی حرفه‌ای است که شرکت کونامی و هیدیو کوجیما از آن برای تولید بازی‌های رایانه ۳ بعدی خود استفاده می‌کند.

شرکت کونامی سازنده بازی فوتبال تکاملی حرفه‌ای یا PES از سال ۲۰۱۴ موتور‌ بازی‌سازی خود را به Fox Engine تغییر داد و تغییرات بسیار زیادی را در بازی فوتبال خود ایجاد کرد.

هیدیو کوجیما ژاپنی نیز برای ساخت Metal Gear Solid V از این موتور بازی‌سازی استفاده کرده است.

موتور بازی‌سازی Fox Engine یک موتور بازی‌سازی مولتی پلتفرم می‌باشد که در حال حاضر بازی‌های قدرتمند و معروفی با آن تولید شده است.

شماره ۷ : موتور بازی سازی RAGE

عنوان های شایسته طراحی شده با این موتور : GTA IV ، GTA V و Red Dead Redemption

بازی ویدیویی Grand Theft Auto V
بازی ویدیویی اتومبیل دزدی بزرگ ۵ – Grand Theft Auto V Video Game

موتور بازی‌سازی اختصاصی و کاملا خصوصی RAGE یا RockStar Advanced Game Engine برای شرکت RockStar سازنده سری بازی‌های اتومبیل دزدی بزرگ یا همان GTA می‌باشد.

این موتور‌ بازی‌سازی که شرکت راک استار از آن استفاده می‌کند، یک موتور بازی‌سازی و گرافیکی قدرتمند است که تا به حال عنوان‌های بسیار قدرتمندی با این موتور بازی‌سازی طراحی و ساخته شده است.

از خوبی‌های این موتور بازی‌سازی طراحی بازی‌های ماژولار می‌باشد که گیمر‌ها و توسعه دهندگان عاشق بازی‌های ساخته شده توسط این شرکت می‌توانند ماژول‌های (مود‌ها) مورد علاقه خود را به بازی‌ها اضافه کنند.

تا به حال برای سری بازی‌های GTA کمپانی راک استار هزاران مود و نقشه مختلف طراحی شده است.

حتی در ایران، علامندان ایرانی بازی‌های کمپانی راک استار مود‌های متعددی مانند ماشین‌های ایرانی ، فارسی سازی بازی و غیره را تهیه کرده و به بازی‌های این کمپانی اضافه کرده‌اند.

قابل توجه شرکت‌های قدرتمند و بازیسازان AAA ، اگر میخواهید یک موتور بازی‌سازی اختصاصی و قدرتمند بسازید، موتور بازی‌سازی RAGE یک الگوی خوب برای شماست.

شماره ۸ : موتور بازی سازی GameMaker: Studio

عنوان های شایسته طراحی شده با این موتور : Undertale ، Hotline Miami ، فرزندان مورتا ، شوتبالیا و دیگر

بازی ویدیویی Undertale
بازی ویدیویی آندرتیل – Undertale Video Game

موتور بازی‌سازی گیم میکر استودیو، موتور‌ی کاملا حرفه‌ای و طراحی شده برای بازیسازان Indie یا همان مستقل است. با این موتور بازی‌سازی شما می‌توانید بدون دانش برنامه‌نویسی بازی‌هایی تحت پلتفرم‌های مختلف مانند PC ، Android ، iOS و … بسازید.

هسته این موتور‌ بازی‌سازی برای بازی‌های ۲ بعدی طراحی شده است ولی شما با افزایش دانش خود در رابطه با این موتور می‌توانید بازی‌های ۳ بعدی نیز طراحی کنید که تا به حال حتی توسط خود شرکت سازنده گیم میکر استودیو نیز این‌کار پیشنهاد نشده است.

این موتور بازی‌سازی در ایران نیز طرفداران بسیار زیادی دارد و بازیسازان مستقل ایرانی از این موتور بازی‌سازی نیز برای ساخت بازی‌هایشان استفاده می‌کنند.

استودیو ۲۲۹ با توجه به جامعه آماری بالای استفاده کنندگان در ایران بخشی را نیز برای این موتور‌ بازی‌سازی تهیه کرده است که شما می‌توانید مقالات گیم میکر استودیو و گیم میکر را از بخش مخصوص گیم میکر در پورتال آموزشی استودیو سرگرمی ۲۲۹ مشاهده نمایید.

همچنین اگر میخواهید اطلاعات مختصری در رابطه با سازنده این موتور‌ بازی‌سازی و تاریخچه آن بدانید ، پیشنهاد می‌کنم ، مقاله مختصری از موتورهای بازی‌سازی گیم میکر را نگاهی بیاندازید.

شماره ۹ : موتور بازی سازی RPG Maker

عنوان های شایسته طراحی شده با این موتور : Corpse Party ، One Night و The Witch’s House

بازی ویدیویی The Witch's House
بازی ویدیویی خانه جادوگر – The Witch’s House Video Game

موتور‌ بازی‌سازی RPG Maker یا بهتر است بگوییم سری موتور‌های بازی‌سازی RPG Maker ، مجموعه‌ای از موتور‌های بازی‌سازی می‌باشند که توسط آنها شما می‌توانید بازی‌های RPG بسیار زیبایی بسازید. این مجموعه موتور‌ بازی‌سازی برای طراحی بازی‌های ۲ بعدی تهیه شده است و به بازی‌ساز اجازه می‌دهد که با تسلط بر زبان برنامه نویسی Ruby بازی‌های قابل قبولی طراحی کند.

هر نسخه از موتور‌ بازی‌سازی RPG Maker امکانات خاص خود را دارد و با هر نسخه شما می‌توانید بازی‌ای با امکاناتی متفاوت ایجاد کنید.

اگر می‌خواهید یک بازی پیکسلی ، ۲ بعدی و همچنین ساده طراحی کنید، همین حالا وارد وب سایت RPGMakerWeb شوید و نسخه‌های متفاوت این مجموعه موتور‌های بازی را بررسی کنید.

شماره ۱۰ : موتور بازی سازی Real Virtuality

عنوان های شایسته طراحی شده با این موتور : Arma 2 ، Arma 3 و DayZ

بازی ویدیویی Dayz
بازی ویدیویی دیز – Dayz Video Game

مقیاس پذیری و همچنین مدل‌های فیزیکی برجسته از خصوصیات فوق العاده این موتور بازی‌سازی می‌باشد. این موتور بازی سازی برای ساخت بازی‌های اکشن ساخته شده است و در حال حاضر تا بازی Arma 3 موتور بازی سازی Real Virtuality تا نسخه ۴ بروزرسانی شده است.

نفوذ پذیری گلوله‌ها و همچنین زاویه‌بندی‌ها و متریال‌های موجود در موتور بازی سازی کار بازی‌سازان را کمی آسان تر و همچنین زیبا‌تر می‌کند.

درحالی که این موتور دارای مشکلاتی از لحاظ تغییر ناگهانی مکان انیمیشن‌ها می‌باشد، با این حال در مقایسه با دیگر موتور‌های ساخته شده در این زمینه نمره قبولی را برای پلتفرم PC کسب می‌کند.

این موتور بازی‌سازی به صورت خصوصی بوده و در دسترس عموم نیست.

 

 

 

نتیجه گیری نویسنده :

همانطور که مشاهده کردید ۱۰ عنوان برتر و ۲ عنوان شایسته تقدیر از بین بیش‌تر از ۱۰۰ موتور بازی‌سازی را به شما معرفی کردیم. اینکه از کدام یک از موتور‌های بازی‌سازی استفاده کنید ، چه ژانری بازی‌سازی انجام دهید، با چه زبانی راحتر برنامه‌نویسی بازی‌ را انجام می‌دهید، سمت بازی‌سازی ۲ بعدی بروید یا ۳ بعدی یا در کل اصلا به سمت بازی‌سازی بیایید ، تماما انتخاب شماست.

اینکه کدام موتور بازی بهتر است شاید اصلا مهم نباشد، مهم کاری است که شما می‌خواهید آن موتور انجام دهد و تسلط شما بر آن موتور است. شاید ضعیف ترین موتور بازی بتواند کار شما را به بهترین نوع ممکن انجام دهد، ممکن است بهترین موتور بازی‌سازی امکان انجام کار شما را نداشته باشد و شما نیازمند طراحی یک موتور بازی‌سازی برای خود باشید.

اگر به نظر شما موتور بازی‌سازی شایسته و‌یا برتر دیگری نیز وجود دارد که ما در این مقاله به آن اشاره نکردیم خوشحال می‌شویم که اطلاعاتتان را در رابطه با آن موتور بازی با ما و کاربران دیگر به اشتراک بگذارید.

همچنین فراموش نکنید که اگر سوالی در رابطه با هرکدام از مقالات قرار گرفته در وب سایت دارید، استودیو ۲۲۹ همیشه پاسخگوی شماست. سربلند و پاینده باشید.

Rating: 4.7/5. From 15 votes.
Please wait...

10 نظر

  1. واقعا عالی بود

    Rating: 5.0/5. From 1 vote.
    Please wait...
  2. باسلام مطالبتون مختصرومفیدبودبسیارعالی من میتونم ازاین مطالبتون باذکرمنبع دربخشی ازپروژه شیوه اراِیه خودم استفاده کنم؟در ضمن میشه خودتون هم زیرمطالبتون منبع اصلی روذکرکنید؟(منظورم مطالب درموردموتورهای بازیسازیه)ممنون

    Rating: 5.0/5. From 1 vote.
    Please wait...
    • سلام و وقت بخیر.
      بله میتوانید با ذکر نام نویسنده و همچنین نام پورتال آموزشی ۲۲۹ این مقاله را در پروژه خود قرار دهید.
      منبع این مقاله به طور کلی اطلاعاتیست که در چندین سال اخیر بنده در حوزه بازی های رایانه ای بدست آورده ام و منبع خارجی یا ایرانی خاصی برای این مقالات وجود ندارد.
      تصاویر بر گرفته شده از جست و جو های بنده در بخش تصاویر گوگل می باشد و تمامی ساختار متن این مقاله توسط خود بنده نگارش شده است.

      در صورت وجود هرگونه شبهه آماده پاسخگویی به شما هستم.

      خندون و سلامت باشید.

      Rating: 5.0/5. From 1 vote.
      Please wait...
  3. با سلام
    میشه بگید بازی GunShip Battle از شرکت joycity با کدوم انجین ساخته شده
    ممنونم

    Rating: 5.0/5. From 1 vote.
    Please wait...
  4. به طرز عجیبی نامی از موتور بازی سازی قدرتمند و فوق العاده بی نظیر شرکت crytek یعنی cryEngine در این مقاله برده نشده بود.
    cryEngine باید در صدر قرار می گرفت.
    از موتور بازی سازی frostbite هم باید نام برده میشد.

    Rating: 5.0/5. From 1 vote.
    Please wait...
    • به طرز عجیبی بابت یاد آوری این مورد ازت متشکرم 🙂 چه کنم که زمان تحقیق کم و جامعه آماری زیاد. ولی بازم ممنونم ازت. ایشالله دوستان از همین کامنت شما هم استفاده میکنند 🙂

      Rating: 3.0/5. From 4 votes.
      Please wait...
  5. سلام
    godot نه gadot

    Rating: 5.0/5. From 1 vote.
    Please wait...
    • اشتباه بسی جالب بود 😐 اصلاح شد دوست من ممنونم که اشتباه رو گفتی 🌹

      Rating: 2.3/5. From 3 votes.
      Please wait...
  6. مرسی بابت مقاله و نوضیحات کاملتون دمتون گرم

    No votes yet.
    Please wait...
  7. خیلی ممنون بابت مطلبتون

    No votes yet.
    Please wait...

پاسخ دهید

لطفا نظر خود را وارد کنید
لطفا نام خود را اینجا وارد کنید